Înapoi

Majorarea pensiilor în Moldova: procentul de indexare a fost revizuit

29 Februarie, 2024 6058
Majorarea pensiilor în Moldova: procentul de indexare a fost revizuit

Guvernul Moldovei a precizat că, începând cu 1 aprilie, pensiile vor fi indexate cu 6%. Amintim că anterior ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a declarat că pensiile vor fi indexate cu 4,2%, și nu cu 6%, cum a fost promis de guvern în decembrie.

Prim-ministrul Dorin Recean a promis pe 28 februarie că întregul buget planificat pentru plățile pensionarilor în 2024 va ajunge la această categorie de cetățeni, transmite NM.

”Am observat că există mai multe discuții și deja se ajunge la speculații în ceea ce privește creșterea pensiilor. Vreau să asigur pe toată lumea că tot bugetul pentru pensionari, care a fost planificat pentru anul 2024, va ajunge la pensionari. Mă refer la acea discuție despre 6%. Acum Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Finanțelor, vă rog ca în proces pensionarii cu pensiile mai mici să beneficieze în primul rând de aceste creșteri”, a declarat el.

Și purtătorul de cuvânt al guvernului, Daniel Vodă, a precizat că pensiile vor fi indexate cu 6% — exact cum a fost planificat în bugetul elaborat și adoptat la sfârșitul anului 2023. Conform proiectului, bugetul de pensii pentru acest an va fi de 28,8 miliarde de lei. Acesta este cu 11% mai mare decât în 2023.
 


Articole asemănătoare