Înapoi

11 idei de muncă part-time înaintea sărbătorilor de iarnă

02 Decembrie, 2022 3812
11 idei de muncă part-time înaintea sărbătorilor de iarnă

Chiar dacă nu planificați să sărbătoriți grandios Crăciunul și Anul Nou, cheltuielile suplimentare pentru masa festivă, cadouri și alte activități de divertisment pentru copii pe perioada vacanței nu pot fi evitate. Iar dacă vă gândiți cum să câștigați niște bani în plus, avem pregătită pentru voi o selecție de opțiuni de munca part-time înainte de sărbători care nu necesită experiență sau careva calificări speciale.

Ambalator de cadouri


O muncă simplă pe care o veți însuși chiar din prima zi, iar sarcinile de bază de cele mai multe ori constau în ambalarea mărfurilor și lipirea etichetelor pe acestea. Opțiunea care cel mai mult redă atmosfera de sărbătoare este ambalarea jucăriilor și dulciurilor, dar, de asemenea, sunt solicitați în mod constant și ambalatorii de produse de panificație, legume, fructe și alte alimente. Principalul dezavantaj al acestei munci îl reprezintă faptul că companiile oferă puține opțiuni de angajare part-time. 

Lucrător în magazin


Agitația de dinaintea sărbătorilor se face simțită în supermarketuri și centrele comerciale chiar și în perioadele de criză. În timp ce moldovenii aleg cadouri și produse alimentare pentru masa festivă, companiile caută angajați suplimentari pentru a face față fluxului crescut de clienți. Acestea au mereu nevoie de vânzători, casieri, merchandiseri, recepționiști de mărfuri, hamali, personal pentru curățenie. Datorită schimbului constant de personal în retail, recrutarea poate dura chiar până de sărbători. 

Promoter


Sezonul de vârf în ceea ce privește activitatea promoterilor începe înainte de Black Friday și durează până în martie-aprilie: reducerile și promoțiile de Crăciun sunt transformate în cele de Valentine’s Day, apoi de 8 martie și, în cele din urmă, de Paște. Puteți împărți flyere pe stradă sau distribui anunțuri prin căsuțele poștale. Programul este de obicei flexibil, așa că un astfel de post de muncă part-time este cel mai ușor de combinat cu un alt job principal sau cu studiile. 

Curier

Înainte de sărbători, serviciile de livrare ale magazinelor online și restaurantelor depun toate eforturile pentru a putea livra toate comenzile la timp. Dacă aveți un permis de conducere, puteți obține un loc de muncă pe post de șofer-curier, doar că, de cele mai multe ori, companiile se așteaptă să lucrați cu propria mașină. Până nu s-a format gheață pe drumuri, o bicicletă sau un scuter o pot înlocui. Curierii sunt plătiți de mai multe ori pe lună sau în fiecare zi, plus bacșișuri.

Personal al serviciului de cleaning


Pentru personalul de curățenie, există suficientă muncă atât înainte, cât și după sărbători: mai întâi apar comenzile de la cei care vor să intre în noul an cu o casă curată până la strălucire, iar apoi și mai multe comenzi de la cei care au sărbătorit în această perioadă la maxim. Puteți găsi un astfel de loc de muncă part-time atât individual, cât și printr-o companie de cleaning. De obicei salariile sunt achitate de mai multe ori pe lună, iar suma depinde de numărul de schimburi lucrate. 

Vânzător de brazi


Suma câștigurilor de pe piața de brazi depinde direct de sârguința vânzătorului: cu cât vindeți mai mult, cu atât câștigați mai mult. Cu toate acestea, există două aspecte importante care trebuiesc a fi luate în considerare aici. În primul rând, mulți amână achiziționarea unui brad viu până în ultimele zile ale lunii decembrie, din acest motiv vânzările pot decurge mai lent. Și în al doilea rând, munca afară pe timp de iarnă nu este tocmai potrivită pentru cei cărora le este frică de frig sau se îmbolnăvesc ușor. Dar și persoanele rezistente la frig vor avea, cu siguranță, nevoie de haine și încălțăminte călduroasă pentru a face față vremii. 

Lucrător în restaurant sau hotel


În timpul sezonului de evenimente corporative, sălile de banchete au nevoie de mâini suplimentare: hostess, chelneri, barista, barmani, ajutori de bucătar. Pentru o astfel de muncă adesea sunt luate persoane fără experiență. Pe lângă asta, să obțineți un loc de muncă mai puteți și la un hotel unde este planificată o petrecere de Anul Nou sau la o pensiune ca menajeră, servitoare sau administrator de recepție. Pentru cel din urmă, adesea este necesară cunoașterea limbii engleze pentru a putea răspunde la întrebările standard ale oaspeților. 

Șofer de taxi

Odată cu începerea sezonului de evenimente corporative, crește și cererea de servicii de taxi. Pentru a deveni șofer, aveți nevoie doar de o mașină și un smartphone, iar cel mai important avantaj este că orele de muncă și numărul de comenzi pot fi ajustate după propriul plac: cel mai bine ar fi să luați comenzi numai în timpul orelor de vârf, când prețurile sunt mai mari sau începeți lucrul după ce ați ieșit de la jobul principal. 

Operator de call-center


Principalul avantaj al acestei profesii este că veți putea câștiga bani în plus fără a ieși din casă. Pentru a răspunde solicitărilor clienților sau apela potențialii cumpărători, aveți nevoie de abilități dezvoltate de comunicare, atitudine pozitivă și răbdare — întrucât va trebui să răspundeți la aceleași întrebări din nou și din nou, și totodată să ascultați reclamațiile clienților.

Fotograf


Anul Nou — una dintre cele mai profitabile sărbători pentru fotografi, și chiar și un începător poate beneficia de aceasta dacă are o cameră foto și abilități de editare a imaginilor. Puteți filma la matinee și petreceri corporative, dar și ședințele foto de familie sunt foarte solicitate. O sursă suplimentară de bani — tipărirea portretelor și calendarelor. Încredințați acest lucru tipografiei, iar în prețul final pentru client includeți procentul dvs. intermediar.

Animator


Pe timp de iarna nu există o muncă mai importantă decât cea a lui Moș Crăciun și a Albei ca Zăpada. Munca de animator vi se va potrivi dacă sunteți energic, sociabil și doriți să fiți în centrul atenției. Puteți câștiga bani la petreceri pentru copii, în centre comerciale și complexe de divertisment, precum și la petreceri corporative în birouri, restaurante și cluburi. 
 
❄️❄️❄️


Căutați un loc de muncă part-time înainte de sărbători folosindu-vă de toate metodele disponibile: puteți utiliza site-ul Rabota.md, să mergeți direct la Târgul de Crăciun sau în supermarketul cel mai apropiat de casă dvs., sau să propuneți serviciile dvs. cunoscuților. Vă dorim multă baftă în a vă găsi un post de muncă potrivit pentru dvs. cu un salariu decent!

 

Articole asemănătoare