Înapoi

Faceți cunoștință cu omul care câștigă bani pentru a nu face nimic

14 Septembrie, 2022 2572
Faceți cunoștință cu omul care câștigă bani pentru a nu face nimic

Recunoașteți, măcar odată ați visat să câștigați bani nefăcând nimic? Pentru un bărbat de 38 de ani din Tokyo, acest vis a devenit realitate.

Shoji Morimoto se „închiriază” de fapt: pentru suma de 10 000 de yeni (1360 de lei), acesta poate fi prieten timp de o oră, poate ține companie la prânz sau poate susține o conversație simplă, scrie The Japan Times. Morimoto are o regulă: acesta nu acceptă sarcini care să implice o muncă reală, motiv pentru care respinge toate cererile ce constau în a face curățenie, muta frigiderul și altele de acest gen.

Înainte de a-și identifica vocația, bărbatul a lucrat într-o agenție de publicitate, unde adesea era mustrat pentru faptul că nu făcea nimic. Acest lucru l-a făcut să se gândească asupra la cum ar putea fi utilă această abilitate a sa pentru el și cei din jur.

Zilnic, Morimoto se întâlnește cu unul sau doi clienți, iar înainte de începerea pandemiei erau în jur de trei pe zi. Această activitate constituie singura sursă de venit pentru japonez. El nu dezvăluie suma câștigurilor sale, dar susține că venitul obținut este suficient pentru a-și întreține familia.


Articole asemănătoare