Înapoi

Cum se vor odihni moldovenii în timpul sărbătorilor din mai 2024

24 Aprilie, 2024 27281
Cum se vor odihni moldovenii în timpul sărbătorilor din mai 2024

Mai — cea mai bogată lună de sărbători în 2024, patru din ele căzând în zilele lucrătoare. În plus, în această lună școlarii vor avea vacanța de Paște care, desigur, va influența orarul părinților și a tuturor adulților din jur.

Ziua internaţională a solidarităţii oamenilor muncii (1 mai) cade în 2024 într-o zi de miercuri, iar după Paște, sărbătorit pe 5 și 6 mai, pe lucrătorii moldoveni îi așteaptă o zi liberă cu ocazia unei duble sărbători — Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei și Ziua Europei (joi).

Autoritățile moldovenești nu au anunțat nicio schimbare pentru a avea un weekend prelungit în mai, deci vineri (10 mai) va trebui să mergeți la lucru. Dar din moment ce pe 13 mai este Paştele Blajinilor, mulți vor putea să prelungească weekend-ul în continuare.

Între timp, școlarii se vor bucura de cea mai lungă vacanță din acest semestru. Ea o să dureze 10 zile, de pe 4 până pe 13 mai.

Calendarul zilelor libere a lunei mai 2024 în Moldova


După sărbătorile din mai ne așteaptă încă patru sărbători de stat. Vedeți și toate zilele oficial libere din 2024 în Moldova în calendarul Rabota.md.
 

Articole asemănătoare