Înapoi

A sporit forța de muncă din Moldova

15 Iunie, 2022 1679
A sporit forța de muncă din Moldova

Biroul Național de Statistică ne dă o veste îmbucurătoare: în Moldova a crescut numărul populației active din punct de vedere economic. Conform datelor din primul trimestru, forța de muncă include 854,2 mii de persoane, ceea ce înseamnă o creștere cu 2,4% față de aceeași perioadă a anului precedent, transmite Bizlaw.

Populația activă din punct de vedere economic reprezintă totalitatea persoanelor cu vârsta de 15 ani și peste care furnizează forță de muncă disponibilă pentru producerea de bunuri, incluzând populația ocupată și șomerii. Din aceasta nu fac parte pensionarii, elevii, studenții și persoanele care desfăşoară numai activităţi casnice în gospodărie.

Vârsta medie a populației ocupate din Moldova este de 43 de ani

Conform datelor oficiale, numărul populației ocupate din Moldova este de 828,5 de mii de persoane, cu 3,8% mai mare decât cel înregistrat în primul trimestru al anului trecut. De asemenea, ponderea persoanelor angajate din mediul rural este mai mare decât cea a persoanelor angajate din mediul urban. 

În același timp, rata șomajului s-a redus cu 1,3% și constituie în prezent 3% din totalul forței de muncă. Potrivit BNS, la sfârșitul lunii martie numărul estimat al șomerilor din Moldova era de 25,7 mii.

Articole asemănătoare