Înapoi

O nouă tendință pe piața muncii: „demisia silențioasă” a fost înlocuită cu „expedierea furioasă a CV-ului”

10 Ianuarie, 2023 4317
O nouă tendință pe piața muncii: „demisia silențioasă” a fost înlocuită cu „expedierea furioasă a CV-ului”

Sentimentul că nu sunt plătiți suficient la locul de muncă și șefii nu îi apreciază la justa valoare, i-a împins pe tineri să creeze o nouă tendință pe piața muncii. Dacă în 2022 era popular termenul „demisia silențioasă” (quiet quitting) — care reprezintă o revoltă împotriva culturii workaholismului și a refuzului de a avansa în carieră de dragul echilibrului în viață, dar care nu implică demisionarea propriu-zisă, — atunci 2023 a început sub semnul „expedierea furioasă a CV-ului” (rage applying), transmite Forbes.

Tendința care a apărut în Statele Unite se manifestă prin faptul că generația Z și tinerii mileniali, în semn de nemulțumire față de postul de muncă actual, trimit masiv CV-uri către zeci de companii. Tinerii își împărtășesc succesele pe TikTok:

„Mi-am trimis cu înverșunare CV-ul la mai multe posturi vacante, la fel de înverșunat am negociat la interviuri și, ca urmare, am reușit să-mi dublez salariul la noul loc de muncă. Sunt uluită!”, a scris o utilizatoare.

„Eram în stare să-mi sugrum colegii de muncă, dar am decis să-mi îndrept furia într-o altă direcție și am trimis CV-ul la mai multe posturi vacante. Salariul meu la noul loc de muncă a devenit mai mare, dar și atmosfera este mai liniștită aici. Îndrăzniți și voi!”, a împărtășit o altă utilizatoare.

Lucrătorii din Moldova pot, de asemenea, să urmeze fără ezitare acest exemplu. În țara noastră, oamenii au început deja să-și schimbe locul de muncă mai des decât o făceau acum câțiva ani. Specialistul în recrutare, Veronica Boșneak, spune că acest lucru a devenit o nouă normă: „Anterior, schimbarea frecventă a locului de muncă era considerată un semn rău, dar nu și acum”.

Așadar, alăturați-vă și voi căutării „furioase” a unui post de lucru și expedierii CV-ului!


Articole asemănătoare