Înapoi

New York: în toate posturile vacante trebuie să fie indicat intervalul salarial

03 Noiembrie, 2022 2902
New York: în toate posturile vacante trebuie să fie indicat intervalul salarial

Discuțiile referitoare la salariu au fost pentru mult timp un subiect tabu, dar acum acest lucru se schimbă în întreaga lume. Așadar, autoritățile celui mai mare oraș din Statele Unite, New York, au obligat companiile, începând cu această săptămână, să indice intervalul salarial în posturile vacante.

Legea nu se aplică tuturor angajatorilor, ci doar celor care au mai mult de patru angajați. Aceasta constituie doar o treime din toate companiile din New York, dar 90% dintre angajați activează în ele — astfel de date au fost furnizate de U. S. News.

O lege similară este în vigoare și în alte câteva state americane și orașe individuale. Colorado a fost primul stat care a adoptat-o în 2019, urmat de California, Maryland, Nevada, Rhode Island, Connecticut și Washington, precum și Cincinnati și Toledo.

Transparența salarială ajută solicitanții și angajații să înțeleagă modul în care sunt evaluate pozițiile dintr-o anumită companie și dacă sunt plătiți aceștia corect de către propriul angajator, a declarat avocatul Seher Khawaja, care a participat la elaborarea legii. Mai mult decât atât, practica transparenței în salarii previne și discriminarea la angajare.

Reprezentanții afacerilor din New York au reacționat fără mare entuziasm la noua lege. În opinia lor, afișarea intervalului salarial poate duce la ceea că angajații să înceapă să se răzvrătească și să ceară ajustarea salariilor, deși nu toate companiile au resursele necesare pentru acest lucru.

Aceștia au explicat că uneori, de exemplu, când există o lipsă acută de personal, salariul propus poate fi mult mai mare decât cel istoric, deci este pripit de a trage concluzii doar în baza sumelor.
 
***


Misiune Rabota.md — să construiască relații egale și de parteneriat între solicitanții de locuri de muncă și angajatori. Pentru a motiva companiile să fie mai deschise, am lansat JobJob. Aceasta este prima aplicație de căutare de joburi în Moldova, în care salariul este indicat în toate posturile vacante. Aplicația JobJob este disponibilă pentru descărcarea gratuită în Google Play și App Store.

Articole asemănătoare