Înapoi

Tabere de vară de IT pentru copii în Moldova

29 Mai, 2024 5123
Tabere de vară de IT pentru copii în Moldova

Cu ce să ocupați copilul vara — întrebarea ce frământă mințile multor părinți. Ați vrea copiii să se odihnească, să aibă impresii noi și, în același timp, să petreacă util timpul.

Școlarii pot petrece o vacanță productivă în tabăra de vară de IT. Acolo copiii învață să creeze site-uri, aplicații mobile, jocuri video, să înregistreze clipuri video, să construiască roboți și, de asemenea, să dezvolte soft skills care le vor fi de folos cât în viață, atât și în carieră, acestea sunt: independența, abilitatea de comunicare, organizarea și determinarea.

Echipa platformei IT TechDoor a adunat informații despre cele mai bune tabere IT pentru copii din Moldova, iar noi, cu permisiunea lor, le publicăm materialul.

Tabăra de vară pentru copii STEP IT Academy


Adresele tuturor sediilor STEP IT Academy pot fi găsite aici. Cursurile pot fi ținute în săli de clasă sau online. Profesorii taberei IT pentru copii aplică metode de predare eficiente sub forma unor ore de joc care dezvoltă creativitatea și gândirea out-of-the-box. Aici nu există lecții plictisitoare, astfel încât este mai ușor pentru un copil să se deschidă și să găsească un nou hobby fără "nu vreau" și "trebuie".

Programul taberei depinde de direcția IT aleasă:
  • CreativeCamp (grupa de vârstă 9-11 ani) - design grafic, animații, modelare 3D, crearea unui proiect individual în CoSpaces.
  • CoderCamp (grupa de vârstă 9-11 ani) - noțiuni de bază de programare, noțiuni de bază de codare, aplicarea algoritmilor, crearea de jocuri 2D, prezentări.
  • Creative AI (grupa de vârstă 12-14 ani) - noțiuni de bază despre AutoDraw, Adobe Photoshop, SketchUp și modelare 3D. 
  • VlogArtStudio (grupa de vârstă 12-14 ani) - sfaturi, recomandări și practică pentru crearea de videoclipuri pentru YouTube, Tik Tok, Instagram.
  • GameCraft (grupa de vârstă 12-14 ani) - studierea motoarelor și aplicațiilor de jocuri, crearea de jocuri de diferite genuri, animație de personaje, dezvoltarea unui analog Steam pe platforma Wix.
  • AnimationCamp (grupa de vârstă 12-14 ani) - introducere în lumea tehnologiilor de animație, crearea de personaje, dezvoltarea propriului proiect.
  • MobileApp (grupa de vârstă 12-14 ani) - crearea unei aplicații pentru smartphone în Thunkable, proiectarea unei aplicații mobile folosind Figma, aplicarea algoritmilor.
  • BlenderQuest (grupa de vârstă 14-17 ani) - introducere în modelarea 3D (Blender), învățarea noțiunilor de bază și a instrumentelor, animația personajelor de joc.
  • GameQuest (grupa de vârstă 14-17 ani) - introducere în codare, proiectarea și animarea obiectelor în jocuri, noțiuni de bază despre algoritmii de programare, crearea de jocuri.

Tabăra de vară pentru copii Impact CAMPS


Impact CAMPS este o tabără modernă specializată, pentru copii și tineri, cu filiale în diferite orașe: Chișinău, Bălți, Ialoveni, Tiraspol, Ungheni, Comrat, Orhei. Aceasta a fost creată în baza direcțiilor inovative în domeniul IT și a intereselor generației moderne, unde poti să petreci timp cu beneficii și poți să-ți determini viitoarea profesie IT. În cadrul Impact CAMPS, profesorii lucrează la programe de autor pentru copiii din grupa de vârstă 5-17 ani, de la bazele programării până la profesiile IT solicitate:
  • robotică;
  • programare Minecraft;
  • dezvoltarea de jocuri la Kodu Game Lab;
  • grafic design;
  • crearea de site-uri în constructor;
  • crearea de jocuri 3D și aplicații mobile;
  • crearea de site-uri web (HTML/CSS/JavaScript);
  • programarea jocurilor și a chatbots în Python;
  • crearea de jocuri pe C#;
  • web design în Figma și Tilda folosind Adobe Illustrator și Adobe Photoshop etc.
Durata cursului este de 10 zile. Sunt până la 15 persoane într-o grupă de vârstă. Te poți înscrie la numărul de telefon 068 61 20 30.

Tabăra de vară a Academiei Tekwill


Tabăra de vară Academia Tekwill cu filiale în Bălți, Comrat și Cahul, își deschide porțile pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani. Programele dezvoltate în diverse domenii populare îi vor ajuta pe copii nu doar să dobândească cunoștințe legate de STEAM: știință, tehnologie, inginerie, matematică și artă, dar și să își dezvolte abilitățile creative, abilitățile de lucru în echipă și de comunicare în grup.

Programe disponibile pentru copii:
  • Robotică (7-8 ani). Pentru copii, mai ales pentru cei mai mici, vacanța înseamnă joacă și distracție. În cadrul taberei, copilul va construi roboți și mecanisme cu setul LEGO® Education SPIKE™ Essential printr-un joc interactiv și foarte interesant.
  • Modelare 3D (8-10 ani). Copilul va învăța toate aspectele legate de modelarea 3D folosind instrumente accesibile și intuitive, aplicând limbajul de programare block-based oferit de TynkerCAD.
  • Pictură clasică (8-10 ani). Pe parcursul a 10 zile, copilul tău va explora domeniul picturii și va descoperi tehnici simple, dar foarte utile, care îl vor ajuta să creeze opere de artă frumoase.
  • Brain game (8-10 ani). Copilul tău va rezolva probleme complexe prin experimente și activități practice. Acest joc va stimula gândirea logică, va dezvolta atenția, creativitatea și capacitatea de a gândi rațional.
  • Video creativ și Social Media (10 - 12 ani). Programul este conceput pentru copiii pasionați de fotografie și video, precum și pentru cei care doresc să înceapă să lucreze în mod creativ și interactiv în acest domeniu. 
  • Aplicații mobile (10-13 ani). În cadrul taberei de vară, copilul va avea ocazia unică de a învăța cum să creeze aplicații mobile interesante pentru iOS și Android folosind platforma inovatoare Thunkable.
  • Producții de teatru (10-13 ani). Programul oferă posibilitatea de a învăța copilul cum să transmită un mesaj prin artă, să înțeleagă mai bine mecanismul gândirii și al comportamentului, să gestioneze sentimentele în mod constructiv, să comunice și să lucreze în echipă. 
  • Grafic design (11-14 ani). Se pune accentul pe crearea de desene pentru tipărirea pe articole vestimentare, folosind Photoshop ca instrument principal. 
  • Codare în Python (12-14 ani). Timp de două săptămâni, copilul va lucra în grupuri pentru a-și crea propriul joc folosind limbajul de programare Python. 
  • Programare web (12-15 ani). Copilul tău va lucra la propria pagină web cu conținut bazat pe un anumit domeniu de interes și va învăța elementele de web design.

Tabăra online GeekSchool pentru copii


Profesorii cu experiență de la GeekSchool au dezvoltat programe educaționale unice pentru ca copilul tău să petreacă vacanța de vară cu beneficii. Cursurile se desfășoară la distanță, online, timp de două săptămâni, în zilele din timpul săptămânii (11 cursuri a câte 2 ore fiecare).

Tabăra GeekSchool oferă mai multe programe pentru copii de diferite grupe de vârstă:
  • Dezvoltare jocuri (8-11 ani). Copilul își va încerca norocul ca developer 3D, învățând elementele de bază ale designului de nivelare și ale programării.
  • Programare (12-15 ani). Profesorii introduc elementele de bază ale programării Python, dezvoltarea de jocuri și site-uri web, la sfârșitul cursului, copilul tău își va crea propriul joc 2D și site web cu o prezentare.
  • Design digital (12-15 ani). Copilul tău va încerca rolul unui designer web în grafică vectorială și animație. La final, își va crea propriul site web de portofoliu și îl va prezenta.
Te poți înscrie la tabăra online la numărul de telefon +373 22 780 220.

Tabăra de vară online IUCOSOFT IT


Aici copilul tău va putea să-și descopere și să-și dezvolte potențialul în domeniul IT, să dobândească abilități practice și interesante în domeniul IT, să-și facă noi prieteni cu aceleași interese în domeniul IT. Durata cursului este de 3 săptămâni, grupa de vârstă 11-17 ani.

În tabăra online, copilul va întâlni o varietate de tehnologii, de la Word, Excel, PowerPoint la crearea de pagini web și programare Java.

Program de curs:

10:00 - prezentări și dialoguri pe teme IT interesante, comunicare cu ambasadorii IUCOSOFT
10:40 - timp de studiu (teorie)
12:00 - sesiuni practice (lucru pe calculator cu sprijin individual din partea mentorilor prin Zoom)

Mai multe detalii poți afla la 0681 333 22, 060 530 596, sau pe acest site.
 
TechDoor
 
 

Articole asemănătoare