Înapoi

Nu întârziați la serviciu din cauza summitului! Tot ce trebuie să știți despre circulația rutieră pe 31 mai, 1 și 2 iunie

29 Mai, 2023 69604
Nu întârziați la serviciu din cauza summitului! Tot ce trebuie să știți despre circulația rutieră pe 31 mai, 1 și 2 iunie

Până la Summitul Comunității Politice Europene au rămas zile numărate. Zilele de 1 și 2 iunie au fost declarate zile libere pentru majoritatea angajaților din autoritățile și instituțiile de stat, iar restul trebuie să fie pregătiți pentru faptul că drumul spre serviciu și casă ar putea dura mai mult decât de obicei.

Primarul orașului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că troleibuzele și autobuzele vor continua să circule și miercuri, 31 mai, dar cu întârzieri din cauza sosirii delegațiilor străine. Iar Guvernul a avertizat că între orele 17:00 și 00:00 circulația va fi blocată în perimetrul străzilor Ștefan cel Mare, Bănulescu-Bodoni, Șciusev și Lazo.
Restricții de circulație în vederea Summitului
În ziua summitului, 1 iunie, traficul în capitală va fi, de asemenea, restricționat. Principala recomandare a autorităților este de a evita centrul orașului, precum și bulevardele Dacia și Decebal, și strada Grădina Botanică.

Transportul public pe ruta Ștefan cel Mare - Ciuflea - Dacia - șoseaua R2 până la Bulboaca va fi sistat, inclusiv va fi interzisă traversarea intersecțiilor de-a lungul acestei rute, a anunțat primarul capitalei. „Din păcate, cea mai dificilă situație va fi pentru locuitorii din localități Sîngera, Dobrogea, Revaca și din cartierele din apropierea aeroportului, care nu vor avea acces la transportul public”, a adăugat el.

Vezi aici toate rutele alternative

De asemenea, pe 1 iunie va fi blocat traseul Chișinău – Bulboaca. În plus, va fi redirecționat și transportul spre capitală din Bender, Ștefan-Vodă și Căușeni.
Restricții de circulație în vederea Summitului
Autoritățile nu au anunțat restricții de transport pentru data de 2 iunie. În cazul în care acestea vor apărea, vom completa articolul.

Comunitatea Politică Europeană este un nou format de cooperare europeană conceput pentru colaborarea cu țările candidate la UE, cele care au părăsit UE și cu țările care sunt legate de UE prin acorduri economice și valori comune.

Articole asemănătoare