Înapoi

Experții au desemnat cel mai bun oraș din lume pentru munca la distanță

16 Octombrie, 2023 2064
Experții au desemnat cel mai bun oraș din lume pentru munca la distanță

Barcelona a fost desemnat cel mai avantajos oraș din lume pentru cei care muncesc de la distanță. Studiul a fost realizat de compania de consultanță International Workplace Group (IWG), care a evaluat cele mai populare orașe în opt categorii: viteza internetului, disponibilitatea locurilor de muncă cu grafic flexibil, cazare, transport, climă, cultură, mâncare și băutură, precum și „nivelul de fericire”.

Orașul din Spania, renumit pentru zilele însorite pe tot parcursul anului și pentru viața culturală bogată, a primit cele mai bune note la capitolul internet rapid, precum și accesibilitate spațiilor de cazare și transport. Experții IWG au desemnat Barcelona drept cea mai bună destinație pentru cei care caută un echilibru perfect între muncă și timp liber. 

Pe locul doi în clasament se află Toronto, iar pe locul trei — Beijing. Topul primelor zece destinații arată astfel:

  1. Barcelona
  2. Toronto
  3. Beijing
  4. Milano
  5. New York
  6. Rio de Janeiro
  7. Amsterdam
  8. Paris
  9. Jakarta
  10. Lisabona
Posibilitatea de a lucra de acasă sau după un program flexibil reprezintă unul dintre principalii factori în alegerea unui loc de muncă pentru moldoveni. Aproape o patrime dintre respondenți au indicat acest lucru într-un sondaj realizat la începutul acestui an de către compania Magenta Consulting.

Dacă pentru voi acesta tot este un criteriu important atunci când vă căutați de lucru, filtrele de pe Rabota.md vă vor ajuta să selectați din numărul total de posturi vacante pe cele care vi se potrivesc cel mai bine — cu lucru de acasă sau, de exemplu, în regim hibrid. Sau puteți folosi harta interactivă de pe Lucru.md, pentru a vă găsi un loc de muncă la birou mai aproape de casă.

Articole asemănătoare