Înapoi

Cum să joci corect Secret Santa: 3 reguli importante pentru a evita dezamăgirea

09 Decembrie, 2022 4366
Cum să joci corect Secret Santa: 3 reguli importante pentru a evita dezamăgirea

Nu așteptați până apare atmosfera de sărbătoare, creați-o singuri! Ați auzit de Secret Santa? Acest joc specific sărbătorii de Crăciun vă va colora sfârșitul de an la locul de muncă, vă va înveseli și, totodată, ajuta să vă cunoașteți mai bine colegii. În acest articol noi vă vom spune cum să organizați totul, astfel încât nimeni să nu fie dezamăgit sau ofensat de cadoul primit.

Dar mai întâi, trebuie să faceți cunoștință cu regulile jocului. Acestea sunt simple: pe bucăți de hârtie sunt scrise numele angajaților care doresc să participe la joc, acestea se pun într-o pungă sau cutie și fiecare, la rândul său, va extrage foița cu numele cuiva. Nu poți spune pe cine ai — este un secret! Cadourile cu numele destinatarilor vor fi lăsate discret sub brad, iar într-o zi prestabilită sunt despachetate și fiecare ghicește cine și al cui Moș Crăciun este.

1. Stabiliți din start un buget


Nimeni nu vrea să meargă acasă cu o agendă corporativă deja dăruită altcuiva, după ce a cheltuit o sumă considerabilă pe un set de Crăciun ambalat cu dragoste și format din vin spumant, dulciuri și fructe. Prin urmare, stabiliți cu colegii un buget aproximativ care să fie potrivit pentru toți. Ar fi bine să nu depășiți limitele de preț în ambele direcții, în caz contrar destinatarul cadoului se poate simți inconfortabil din cauza că a primit un cadou prea ieftin sau prea scump.

3. Formulați o listă de dorințe


Pentru a-i fi mai ușor Moșului să aleagă un cadou, anunțați-l despre ce vă face inima să bată mai puternic. Scrieți despre preferințele sau hobby-urile dvs. direct pe bucata de hârtie ce urmează a fi extrasă, sau creați un chat pentru participanții la joc — cu siguranță veți afla multe despre colegi. Dacă deja există suficiente chat-uri de lucru în viața dvs., utilizați site-urile de schimb de cadouri, de exemplu, secretsantaorganizer.com, unde lista de dorințe va fi văzută doar de Moșul dvs. 

3. Nu dăruiți cadouri prost inspirate


Indiferent de numele scris pe foița extrasă — că este al unui coleg preferat sau a unui rival — amintiți-vă că lucrați împreună. Renunțați la cadourile cu tonuri erotice, cărți despre politică, atribute religioase și simboluri ale Anului Nou Chinezesc, care își pierd rapid actualitatea. Dar iată certificatul cadou este un cadou bun. Dacă alegeți această opțiune de cadou, ar fi bine să mai adăugați ceva în cutie pe lângă el. În așa fel destinatarul va înțelege că Moșul său a făcut cu siguranță un efort pentru el.

Dacă nu vă doriți să participați la Secret Santa


Prin constrângere schimbul de cadouri nu este prea distractiv. Dacă nu doriți sau nu puteți participa din careva motive, asigurați-vă că anunțați acest lucru înainte de extragere. Și pentru a nu vă simți în plus la această activitate colectivă, vă puteți oferi ajutorul în organizarea jocului sau în decorarea biroului.

Vă dorim să primiți cadouri utile și să creați amintiri grozave!

 

Articole asemănătoare