Înapoi

Șofer, contabil, dispecer. Ce alte posturi de muncă caută moldovenii cel mai activ?

12 Ianuarie, 2024 8869
Șofer, contabil, dispecer. Ce alte posturi de muncă caută moldovenii cel mai activ?

În calitate de cine își doresc moldovenii să lucreze? Am decis să analizăm interogările de căutare ale utilizatorilor Rabota.md pentru anul 2023 și să vorbim despre cele mai populare, iar, totodată, să vă împărtășim câteva sfaturi despre cum să eficientizați căutarea unui post de lucru.

Mai mult de 3,2 milioane — atâtea căutări au fost efectuate pe parcursul anului 2023 de către candidații activi pe Rabota.md. Cele mai active căutări au fost pentru postul de șofer, contabil, chelner, operator și dispecer. În lunile de vară, în topul solicitărilor s-au adăugat barista și curier.
Grafica Rabota.md privind cele mai populare profesii printre solicitanțiPe lângă asta, comparativ cu anii precedenți, în 2023 a devenit mult mai frecventă căutarea unui post de muncă fără experiență și part-time. Candidații le-au introdus în câmpul de căutare fără a indica o poziție specifică.


Chiar și cu o interogare de căutare goală pe Rabota.md aveți toate șansele să găsiți o opțiune care să vi se potrivească. Deschideți pagina cu toate posturile vacante și utilizați filtrele disponibile pentru a selecta mai multe domenii de activitate, programul de muncă sau salariu de pornire dorit. 

Pe parcursul anului, prin intermediul site-ului Rabota.md, candidații au expediat peste 1,7 milioane de CV-uri către companii — cu 35% mai mult decât în 2022. 

Cea mai mare concurență între candidați a avut loc în luna iunie, când pe piața muncii au intrat absolvenții de licee și universități. Atunci au fost expediate peste 181 000 de CV-uri. Și lunile octombrie și noiembrie au fost „fierbinți” pentru candidați. 

Cei mai puțini concurenți în căutare de job i-au avut cei care au trimis CV-urile în aprilie (115 mii de CV-uri) și decembrie (106 mii de CV-uri). Această liniște este caracteristică sărbătorilor pascale și de iarnă.

Și activitatea angajatorilor scade în perioada sărbătorilor și concediilor de vară, dar, cu toate acestea, în orice moment poate apărea un post vacant interesant. Așadar, țineți-vă CV-ul actualizat mereu la îndemână. Aveți nevoie doar de câteva secunde pentru a-l trimite prin intermediul Rabota.md. 
Grafica Rabota.md referitor la nivelul de activitate al solicitanților pe parcursul lunilor
Menționăm că, în anul 2023, moldovenii au fost atât de activi în căutarea unui post de muncă prin intermediul site-ului nostru, încât interogarea de căutare „rabota md” a intrat în tendințele Google. Popularitatea acesteia a crescut cu 110%.
 


Articole asemănătoare