Înapoi

Cum să vă programați vacanța de vară cu copiii, astfel încât să nu coincidă cu examenele? Orarul pentru anul 2023

19 Aprilie, 2023 16459
Cum să vă programați vacanța de vară cu copiii, astfel încât să nu coincidă cu examenele? Orarul pentru anul 2023

Există mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când planificați o vacanță, iar pentru părinții angajați, unul dintre aceștia este orarul examenelor școlare. Noi chiar cunoaștem câteva exemple de familii care, grabindu-se să-și cumpere bilete din timp, și-au amintit mai târziu că copiii lor au de susținut examene aproape toată luna iunie. Sperăm că vouă nu vi se va întâmpla acest lucru! 

Ministerul Educației din Moldova a aprobat din timp programul examenelor pentru absolvenții școlilor primare, gimnaziale și liceelor.

Școala primară

Pentru elevii din școlile cu predare în limba română, examenele vor începe pe 11 mai (joi) și vor dura până pe 18 mai (joi) inclusiv.

Pentru elevii din școlile alolingve, examenele vor începe pe 4 mai (joi) și vor dura până pe 18 mai (joi) inclusiv.

Gimnaziu

Examenele pentru elevii din școlile cu predare în limba română vor începe pe 8 iunie (joi) și vor dura până pe 15 iunie (joi) inclusiv.

Examenele pentru elevii din școlile alolingve vor începe pe 5 iunie (luni) și vor dura până pe 15 iunie (joi) inclusiv. 

Rezultatele examenelor pentru elevii de clasa a IX-a vor fi anunțate pe 22 iunie, iar acestea vor putea fi contestate în termen de 24 de ore de la anunțare. Eliberarea diplomelor este programată în perioada 27 iunie - 3 iulie.

Sesiunea suplimentară de examinare pentru elevii de clasa a IX-a va avea loc în perioada 3 - 6 iulie. Diplomele pentru acei care au susținut examenele în sesiunea suplimentară vor fi eliberate în perioada 12 - 14 iulie.

Liceu

Pentru elevii din școlile cu predare în limba română probele pentru examenul de bacalaureat vor începe pe 6 iunie (marți) și vor dura până pe 16 iunie (vineri) inclusiv.

Pentru elevii din școlile alolingve, probele pentru examenul de bacalaureat vor începe pe 2 iunie (vineri) și vor dura până pe 16 iunie (vineri) inclusiv. Atenție: În cazul în care elevul trebuie să susțină examenul de competență lingvistică în limba și literatura găgăuză, ucraineană sau bulgară, testarea va avea loc pe 20 iunie (marți).

Rezultatele probelor pentru examenul de bacalaureat vor fi anunțate pe 25 iunie și afișate în centrele de examinare pe 26 iunie. Din acel moment, elevii vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a contesta rezultatele, dacă este cazul. Acum despre diplome: Centrul de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație (CTICE) le va elibera pe 4 și 5 iulie, iar centrele de bacalaureat — pe 5 și 6 iulie.

O sesiune suplimentară de promovare a examenului național de bacalaureat se va desfășura între 17 - 24 iulie, iar diplomele vor fi eliberate între 31 iulie și 1 august.
 


Articole asemănătoare