Înapoi

Angajatorii moldoveni au primit un număr-record de CV-uri într-o zi

19 Iunie, 2024 8183
Angajatorii moldoveni au primit un număr-record de CV-uri într-o zi

Rabota.md a fost atins un nou record: pe 3 iunie 2024, angajatorii au primit în total 10 256 aplicări de la candidați, cu CV și fără. Acesta este cel mai mare indicator per zi din toată istoria site-ului.

Pentru comparație, anul trecut în prima zi de luni a lunii iunie candidații au cumulat peste 7720 de aplicări, deci creșterea a constituit 24,8%. „O asemenea activitate este condiționată, parțial, de perioada anului, adică sfârșitul anului de învățământ și perioada de vară, când mulți caută lucru part-time. Însă este pentru prima dată când noi observăm un interes sporit pentru funcțiile vacante încă din primele zile ale lunii iunie. În anii precedenți, absolvenții expediau în masă CV-urile în a doua jumătate a lunii” — a menționat managerul de proiect de la Rabota.md, Vladimir Boșneak.

Conform datelor Rabota.md, în prima zi de luni din luna iunie, s-au înregistrat peste 10 000 de aplicări din partea candidaților

Iar dacă vine vorba despre indicatorii medii din luna iunie, din 2021 observăm o creștere constantă a numărului de aplicări din partea candidaților prin intermediul Rabota.md. Cauzele includ restabilirea treptată a economiei după pandemia de coronavirus, tendința de schimbare mai frecventă a locului de muncă, valul de refugiați ucraineni și muncitori migranți din alte țări.

Pe lângă acestea, noi lucrăm încontinuu asupra îmbunătățirii funcționalităților pentru utilizatori. Acum în aplicația mobilă Rabota.md este disponibil istoricul CV-urilor expediate, iar pe paginile anunțurilor e vizibil dacă utilizatorul a aplicat deja la acestea, ce CV a depus și când. Pentru a primi acces la statistică, trebuie să vă creați un cont pe Rabota.md. E gratuit.
 

Articole asemănătoare