Înapoi

În Moldova a apărut o nouă profesie

24 August, 2022 2931
În Moldova a apărut o nouă profesie

Ministerul Educației și Cercetării a aprobat standardul de calificare pentru profesia de îngrijitor la domiciliu. Acesta va permite instituțiilor acreditate să pregătească specialiști în domeniul respectiv și va fi inclus în programele naționale de formare profesională inițială și continuă, anunță Moldpres.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, va putea obține calificarea de îngrijitor la domiciliu orice persoană care va absolvi programul de formare, aceasta beneficiind ulterior de posibilitatea de a se angaja în instituțiile de stat sau private care prestează servicii sociale și medicale. Deocamdată nu se cunoaște de când se va da start programelor de formare în acest domeniu.

Conform Marianei Negrean, directorul Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo” și specialist principal în cadrul Comisiei Nursing, decizia de a introduce profesia respectivă a apărut ca urmare a cererii mari pentru serviciile de îngrijire la domiciliu. Ministerul Educației și Cercetării consideră că apariția acesteia va degreva sistemul de stat al serviciilor de îngrijire la domiciliu, prestate persoanelor în etate sau celor cu dizabilități.


Articole asemănătoare