Înapoi

Au mai rămas doar două săptămâni pentru a cumpăra polița medicală la un preț redus. După, aceasta va costa 12 636 de lei

15 Martie, 2023 2553
Au mai rămas doar două săptămâni pentru a cumpăra polița medicală la un preț redus. După, aceasta va costa 12 636 de lei

Pe 31 martie expiră perioada limită de cumpărare a poliței medicale obligatorii la preț redus. Șeful Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) Ion Dodon face apel către toți cetățenii să cumpere asigurarea medicală acum, întrucât începând cu luna aprilie, aceasta va costa 12 636 de lei, transmite Newsmaker.

Întrebat de ce a fost necesară majorarea prețului la poliță de la 4056 de lei la o sumă de trei ori mai mare, Ion Dodon a răspuns că în Moldova încă este în vigoare legea din anul 2002, care prevede că suma contribuției unice este aproximativ egală cu cea pe care o achită fiecare angajat, iar un angajat în Moldova achita în medie 12 636 de lei.

Pentru o sumă fixă, sunt obligați să cumpere polița proprietarii de terenuri agricole, fondatorii de întreprinderi individuale, deținătorii de patentă, notarii, avocații, executorii judecătorești și reprezentanții mai multor alte categorii. Costul redus al poliței variază între 1014 și 4058 de lei. Mai multe informații despre reducerea atribuită fiecărei categorii în parte puteți găsi în acest articol.


Articole asemănătoare