Înapoi

Guvernul a anunțat pentru cine anume zilele de 1 și 2 iunie vor fi libere

18 Mai, 2023 161238
Guvernul a anunțat pentru cine anume zilele de 1 și 2 iunie vor fi libere

Guvernul Republicii Moldova a declarat oficial zilele de 1 și 2 iunie ca fiind zile libere. Totuși, în aceste zile se vor odihni doar angajații din autoritățile și instituțiile de stat, și chiar și ei nu toți.

Autoritățile au declarat că examenul de bacalaureat pentru elevii școlilor cu predare în limbi străine, programat pentru 2 iunie, se va desfășura conform orarului stabilit, cu atragerea la muncă a angajaților bugetari responsabili de organizarea acestuia.

Angajații autorităților și instituțiilor publice, care se vor odihni în zilele de 1 și 2 iunie, vor trebui să recupereze aceste zile libere — dar nu din contul altor zile libere, ci prin extinderea programului de muncă. 

Pentru întreprinderile private, hotărârea aprobată de Guvern are un caracter de recomandare. Este la latitudinea angajatorilor să decidă dacă vor acorda angajaților zile de odihnă pe 1 și 2 iunie. 

Vă reamintim că zilele libere suplimentare au fost introduse de autorități în legătură cu Summitul Comunității Politice Europene, care va avea loc pe 1 iunie în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi. La acesta vor fi prezenți aproape 50 de președinți, prim-miniștri și șefi ai structurilor europene.

Articole asemănătoare