Înapoi

Învățământul dual va fi implementat în universitățile din Moldova

26 Septembrie, 2024 333
Învățământul dual va fi implementat în universitățile din Moldova

Începând cu următorul an de studii în universitățile Moldovei va fi introdus sistemul de învățământ dual. El va permite studenților anilor trei și patru să îmbine studiile cu activitatea remunerată într-o companie să primească o pregătire practică remunerată la locul de muncă. Hotărârea respectivă a fost aprobată de Guvern.

Învățământul dual reprezintă o formă de învățământ care îmbină pregătirea teoretică în instituția de învățământ și pregătirea practică într-o companie, întreprindere sau organizație.

Timpul petrecut la lucru va fi inclus în durata studiilor. Pe lângă asta, studenții vor putea primi în același timp și bursă, și salariu.

Ministrul educației Dan Perciun a menționat că învățământul dual va fi disponibil studenților din anul trei și patru care primesc o calificare în pedagogie, marketing, logistică, tehnologii informaționale și alte domenii.

Teoria va reprezenta 60% din creditele de studii, iar practica la locul de muncă — 40%.

Învățământul dual este deja implementat în școlile profesionale și colegiile Moldovei, dar și în câteva universități ale Moldovei — în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană.
 

Articole asemănătoare