Înapoi

În Moldova vor apărea tichete de sport pentru angajați? Iată cu ce propunere au venit deputații

15 Februarie, 2023 1153
În Moldova vor apărea tichete de sport pentru angajați? Iată cu ce propunere au venit deputații

În Moldova ar putea fi oferite tichete de sport pentru angajați —  un astfel de proiect de lege a fost înregistrat în parlament luna aceasta. Acestea vor funcționa după același principiu ca și tichetele de masă.

Cu ajutorul tichetelor de sport, va fi posibilă procurarea abonamentelor la sala de sport, la bazin și alte centre sportive. Dar iată ce nu veți putea face cu acestea: să achitați serviciile unui antrenor personal, maseur sau alt personal din domeniu, precum și să achiziționați articole sportive.

Ca și în cazul tichetelor de masă, emiterea tichetelor de sport va deveni un drept al angajatorilor, și nu o obligație, notează bizlaw.md.  Acesta este un fel de bonus și o modalitate de a motiva angajații — tichetele vor fi oferite suplimentar la salariu de bază, și nu din contul acestuia.

Proiectul de lege, care face referire la un studiu din 2019, indică faptul că moldovenii plătesc în medie 485 de lei lunar pentru un abonament la sala de sport. Conform datelor pentru același an, 20% dintre cetățeni practică zilnic sportul, alți 11% — săptămânal, iar restul nu sunt prieteni ai sportului.


Articole asemănătoare