Înapoi

Cum se desfășoară munca morarului și cât câștigă acesta în Moldova

11 Septembrie, 2023 8567
Cum se desfășoară munca morarului și cât câștigă acesta în Moldova

Mereu există persoane care fac o muncă invizibilă pentru majoritatea oamenilor, dar importantă. Unul dintre acești muncitori este morarul Victor din orașul Edineț. Am stat de vorbă cu el pentru proiectul nostru JobJob.

Douăzeci de ani la moară

După ce a lucrat o treime din viață la moară, Victor vorbește cu mândrie despre profesia sa. „Au fost vremuri când am zis, iată, medicii aduc folos societății, alții aduc folos societății, dar eu ce aduc? Pe urmă am stat și m-am gândit câtă lume mănâncă pâine din mâinile mele”, își amintește el.

Dificultățile profesiei

De-a lungul anilor, morarilor din Moldova le este din ce în ce mai dificil. Potrivit lui Victor, munca sa nu mai este la fel de profitabilă ca acum 15 ani. Aceasta se întâmplă din cauza faptului că satele se golesc și tot mai puțini oameni aduc cereale pentru a fi măcinate.

Câștiguri modeste

Venitul mediu al lui Victor este de 5000-6000 de lei pe lună. Abia dacă-i ajunge, dar, cu toate acestea, el rămâne fidel vocației sale și face tot posibilul pentru a le oferi clienților săi făină de calitate.
Mai multe detalii despre munca morarului le puteți în video-ul nostru.



JobJob este prima aplicație de căutare de muncă din Moldova, unde absolut toate posturile vacante au indicate salariile de pornire sau, cel puțin, un interval salarial. Aceasta este disponibilă pentru telefoanele Android și iOS. În plus, aplicația JobJob are și un cont de tiktok, unde sunt publicate interviuri scurte cu cetățenii din Moldova despre munca pe care o îndeplinesc și cât câștigă. Abonați-vă!

Articole asemănătoare