Înapoi

Instrucțiuni de găsire a locului de muncă în 2021

24 Martie, 2021 15177
Instrucțiuni de găsire a  locului de muncă în 2021
Căutarea unui job începe cu un plan. Noi am elaborat instrucțiuni clare pentru dvs în acest sens. Cu ajutorul lor veți afla cele mai esențiale lucruri: cum și unde să căutați de lucru, cum să elaborați corect un CV, de ce este important să-l adaptați și ce trebuie să faceți în fiecare zi.
1

Cu ce încep?

Pentru a găsi ceva trebuie să știi ce cauți! Un loc de muncă sau o profesie, o modalitate de a câștiga bani sau o carieră amețitoare? Vreți să lucrați după specialitatea dvs sau diploma de studii nu joacă niciun rol? Pentru început răspundeți la câteva întrebări.
Cu ce începcăutarea unui loc de muncă?
  1. Jobul care mi-ar plăcea și care nu?
    Mai întâi identificați jobul care v-ar aduce plăcere și ce ați fi dispus să faceți pentru o perioadă lungă de timp. Notați separat domeniile în care nu veți merge niciodată să vă angajați, pentru a nu privi nici măcar în direcția lor.
  2. Unde aș putea lucra?
    Adesea solicitanții caută locuri de muncă nu după specialitatea pe care o dețin. E normal să fie așa. După universitate, mulți dobândesc noi abilități solicitate pe piață. Gândiți-vă ce puteți face și cum puteți folosi aceste abilități în favoarea dvs.
După ce ați decis ce vă doriți și ce puteți face, aflați ce solicită și ce oferă piața muncii. Pentru aceasta trebuie:
  1. Să vizualizați posturile vacante;
  2. Să aflați care sunt profesiile actuale pe piață;
  3. Să aflați care sunt cerințele angajatorilor;
  4. Să căutați posturi vacante în companiile care vă plac.
După ce veți avea o listă cu posturi vacante și companii, începeți să scrieți CV-ul.
2

Cum scriu un CV?

CV-ul îl puteți scrie într-un simplu document Word sau direct pe site-ul Rabota.md. Avem un șablon bun și comod care răspunde tuturor cerințelor angajatorilor. E voluminos, dar detaliat – îl puteți completa și salva ca schelet pentru a-l putea adapta și folosi în viitor pentru orice post vacant.

De pe site-ul nostru, CV-ul poate fi trimis cu un singur click!

Cum scriu un CV?
3

Adaptarea CV-ului este mai importantă decât CV-ul în sine

Pe site-ul nostru puteți crea un CV complet, dar cât de detaliat nu-l veți completa, acesta oricum va rămâne un schelet, un șablon. Da, documentul este gata pentru distribuire, dar atunci când alegeți un post vacant, CV-ul trebuie adaptat. Ce înseamnă acest lucru:
Adaptarea CV-ului este mai importantă decât CV-ul în sine
  1. Modificați denumirea postului vacant.
    Recrutorul care caută un copywriter vrea să vadă un copywriter și nu un vânzător, jurnalist, programator, designer vestimentar și așa mai departe.
  2. Eliminați locurile de muncă care nu sunt interesante pentru angajator.
    Mai ales prima experiență de lucru, care de multe ori nu are nimic în comun cu postul vacant la care candidați.
  3. Enumerați exact abilitățile și caracteristicile pe care le cere postul.
    Un programator nu este necesar să fie sociabil, iar în afaceri, rezistența nu e deosebit de importantă. Evidențiați acele calități și skill-uri soft care vă vor ajuta să obțineți anume această poziție mai repede.
Trebuie să înțelegeți că o mulțime de oameni caută acum de lucru și este important să ieșiți în evidență chiar de la etapa CV-ului. Pentru a reuși acest lucru, trebuie să vă adaptați CV-ul maximum posibil și să scrieți o scrisoare de intenție bună.
4

Ce este scrisoarea de intenție?

Ce este scrisoarea de intenție?
Adesea oamenii nu se deranjează să expedieze o scrisoare de intenție. Fac doar click pe butonul "Trimite CV" și închid fila sau expediază documentul prin e-mail chiar fără antet. De fapt, acest lucru este foarte important: angajatorul nu este interesat de scrisori fără titlu și scrisori în care nu există nimic altceva decât documentul.
Scrisoarea de intenție este un text scurt și foarte important care atrage atenția imediat.
Angajatorul vrea să vadă în acest text:
scrisoarea de intenție
  1. Numele dvs, vârsta, ocupația.
    Exemplu: Bună ziua, mă numesc Alexei Petrov, am 27 de ani și mai mult de cinci ani mă dezvolt în domeniul IT. Am o experiență vastă de lucru cu Javascript și React, dar mereu sunt gata de noi încercări.
  2. De ce vreți să activați anume în cadrul acestei companii.
    Sunt interesat de oportunitățile pe care le oferă postul dvs vacant. Plus la toate sunt impresionat de politicile promovate de compania dvs și mi-am dorit întotdeauna să lucrez în cadrul unui start-up bun, în curs de dezvoltare.
  3. De ce ar trebui să vă angajeze compania
    Sunt gata să lucrez cu dedicare și interes deosebit pentru proiecte. Consider că abilitățile și experiența mea demonstrează perfect acest lucru. În fișierul atașat veți găsi CV-ul și case-uri scurte cu care am lucrat. Vă rog să comunicați despre decizia dvs. Cu respect, Alexei.
Dacă veți scrie scrisoare de intenție într-un mod atrăgător și inteligent angajatorul va avea mai multă motivație să vă deschidă CV-ul și îl va citit cu mai mult interes.
5

Unde să caut un loc de muncă?

Unde să caut un loc de muncă?

La calculator

Cel mai bun loc de pescuit – sunt site-urile de căutare a locurilor de muncă. De exemplu:
  1. Rabota.md
  2. Moldovajob.md
  3. Joblist.md
  4. Moldovajob.com
De ce vă recomandăm să căutați un loc de muncă pe Rabota.md:
  • Avem peste 4.000 de posturi vacante de la 1.000 de companii.
  • Noile posturi vacante apar zilnic, vă puteți abona și primi notificări.
  • Moderatorul nostru sever, Nastea, verifică meticulos fiecare post vacant, eliminând escrocii și angajatorii fără scrupule.
Avem peste 4.000 de posturi vacante de la 1.000 de companii

La telefon

O altă modalitate convenabilă de a găsi un loc de muncă este aplicația noastră mobilă. Aplicația oferă aceeași funcționalitate ca site-ul, de la vizualizarea posturilor vacante până la trimiterea CV-ului. Puteți găsi un loc de muncă chiar de pe telefon! Este mult mai convenabil și nu va trebui să căutați site-ul printre filele din browser.
Puteți găsi un loc de muncă chiar de pe telefon!

Pretudinteni

A treia modalitate constituie cunoștințele și prietenii, precum și secțiunile "Posturi vacante" de pe site-urile companiilor care vă interesează.
De asemenea, vă puteți abona la posturi vacante de la diferite companii direct pe site-ul Rabota.md.
Что делать, если в вакансии большие требования?

Ce-i de făcut dacă postul vacant are cerințe mari?

Multe persoane nu trimit CV-ul, deoarece consideră că nu îndeplinesc cerințele și solicitarea lor va rămâne fără răspuns. De fapt, chiar și o discrepanță de 20% între postul vacant și CV-ul dvs nu este o mare problemă. Angajatorii își supraestimează adesea cerințele în speranța de a găsi un candidat perfect, dar în realitate își doresc orice opțiuni.

Dacă, de exemplu, nu aveți 5 ani de experiență în muncă, ci doi sau nivelul dvs de engleză este mai mic decât cel necesar, trimiteți CV-ul oricum! Iar dacă veți scrie bine scrisoarea de intenție, CV-ul dvs va fi, cu siguranță, luat în considerare.
Căutați posturi vacante și trimiteți CV-ul în fiecare zi.

Când mă vor suna înapoi?

Nu renunțați. Dacă nu primiți vreun răspuns sau chiar dacă ați fost refuzat, continuați să căutați. Este greu să găsești un loc de muncă de vis din prima. Uneori aceasta poate dura săptămâni sau chiar luni, indiferent cât de perfect este CV-ul dvs. De aceea, este necesar să căutați în continuare.

Căutați posturi vacante și trimiteți CV-ul în fiecare zi.


Dacă ați dorit cu adevărat să lucrați în această companie, trimiteți CV-ul încă o dată, iar în scrisoare menționați că ați trimis deja CV-ul și că o faceți din nou, întrucât sunteți foarte interesat de postul vacant. Poate scrisoarea precedentă a ajuns în spam sau recrutorul a uitat, pur și simplu, să o deschidă.
Amintiți-le despre dvs, însă o singură dată e suficient.
 
6

Avem un video în care am descris în detalii de ce este important să reamintiți recrutorului de dvs, să scrieți o scrisoare de intenție și să adaptați CV-ul la postul vacant de muncă pentru care candidați.

Adaptați întotdeauna CV-ul conform postului vacant

Rețineți odată și pentru totdeauna

  1. Adaptați întotdeauna CV-ul conform postului vacant.
    Angajatorilor nu le place când un CV cu titlul "Asistent de vânzări" este trimis pentru postul de marketolog. Partea despre experiența de muncă trebuie să conțină doar acele joburi care sunt relevante.
  2. Scrieți întotdeauna o scrisoare de intenție.
    Nu expediați documentele într-un mesaj gol. Salutați recrutorul și spuneți-le câteva 2-3 propoziții despre dvs și de ce doriți să lucrați în această companie.
  3. Trimite-ți CV-ul în fiecare zi!
    Cu cât veți cuprinde mai multe companii, cu atât mai repede vă veți găsi de lucru!

Articole asemănătoare