Înapoi

Toate modalități de a găsi un job pe Rabota.md: instrucțiuni de utilizare a site-ului

07 Mai, 2021 6029
Toate modalități de a găsi un job pe Rabota.md: instrucțiuni de utilizare a site-ului

Sunteți aici pentru a găsi un loc de muncă. Poate chiar utilizați acest site de câteva zile, dar încă nu ați reușit să găsiți nimic. Pentru asemenea cazuri am și pregătit acest articol cu instrucțiuni detaliate privind modul de utilizare a site-ului Rabota.md.

Cum elaborezi un CV și cum asta te va ajuta să găsești instant un loc de muncă


Înainte de a trece la râvnitul „Cum caut de lucru”, să vorbim puțin despre CV. Cu elaborarea lui începe de fapt căutarea locului de muncă, iar pe Rabota.md e suficient să plasezi un CV pentru a găsi un job.

Avem un șablon bun și comod care răspunde tuturor cerințelor angajatorilor. Nu trebuie să inventați nimic: trebuie doar să compltați formularul și să trimiteți CV-ul pentru moderare. Ulterior, acesta poate fi trimis angajatorilor direct de pe site printr-un singur click sau îl puteți descărca fie în telefon, fie în calculator. Dar cel mai interesant lucru este :

După moderare, CV-ul dvs este adăugat în baza de date a Rabota.md și este vizualizat zilnic de aproximativ 1000 de angajatori!


Să nu fiți mirați dacă veți fi apelat de câteva ori, înainte de a analiza niște posturi vacante.

De asemenea, puteți adăuga câteva CV-uri pentru profesii diferite, ceea ce va constitui un avantaj întrucât angajatorul vrea să vadă în titlul CV-ului funcția care corespunde cu postul vacant la care candidați. Iar dacă aveți câteva profesii, atunci TREBUIE să creați CV-uri aparte, adăugându-le în rubrici diferite, astfel veți mări șansele de a găsi un job. Uneori și două CV-uri cu aceleași profesii pot fi adăugate în rubrici diferite. De exemplu, un contabil începător ăși poate adăuga CV-ul în rubrica „Contabilitate” și „Lucru fără experiență”.

Despre cum să elaborezi un CV reușit, citiți în acest articol

Cum cauți un loc de muncă pe site


Spoiler: Există 8 modalități de căutare a unui job prin intermediul site-ului nostru, fără a lua în calcul ceea ce am scris mai sus.

Haideți să aflăm care sunt acestea, analizând drept exemplu, posturile vacante pentru un copywriter.

1. Căutare după rubrici



Cea mai populară modalitate de căutare. Alegeți domeniul care vă interesează și vedeți toate posturile vacante oferite de companiile înregistrate pe site. Avantajul acestei metode constă în faptul că diferite companii pot avea diferite posturi vacante în același domeniu, de aceea dvs ați putea găsi de lucru într-un domeniu pe care-l stăpâniți, dar cu alte responsabilități.

De exemplu: Pentru a găsi un post vacant pentru funcția de copywriter, căutăm rubrica „Mass media, jurnalism” și „Marketing, publicitate, PR”. Prima rubrică conține ceea ce căutați practic la  fiecare post vacant. A doua conține același lucru, de asemenea aici putem observa salarii interesante pentru traducători și SMM, după care ne gândim la o mică schimbare de activitate.

2. Căutare după companii


Avantajele acestei metode constau în faptul că puteți deodată să vizualizați posturile vacante ale companiilor în cadrul cărora ați vrea să activați. Lista este aranjată în ordine alfabetică și o puteți răsfoi ca să vă amintiți sau chiar să aflați despre existența unor companii mai puțin cunoscute. Este posibil să nu găsiți postul vacant dorit, dar nimic nu vă împiedică să le expediați CV-ul, deoarece uneori absența unui post vacant nu înseamnă lipsa interesului.

De exemplu: Continuăm să căutăm un post vacant pentru funcția de copywriter. Nu știm care companii au  astfel de oferte, dar bănuim că le putem găsi la agenții de publicitate, portaluri de știri, site-uri cunoscute și magazine online. Folosind metoda de selecție, găsim câteva posturi vacante. În același timp, aflăm despre posturile vacante oferite de holdinguri și magnații media.

3. Căutare după profesii


Pare a fi cea mai simplă modalitate, dar nu e așa. În primul rând, angajatorii prefără să inventeze denumiri inexistente pentru posturile vacante. Cineva scrie „administrator”, iar altcineva „secretar”. În al doilea rând, denumirea poate fi scrisă fie în română, fie în rusă sau în engleză. În al treilea rând, multe profesii se aseamană între ele. De exemplu, avem „recrutor”, „manager de personal”, „specialist în resurse umane” și „HR”, deoarece diferiți oameni caută diferit.

Exemplu: postul vacant „Copywriter” cu siguranță trebuie să se afle la profesia „Copywriter”. Dar am putea avea nevoie de un „Manager de publicitate”, „Manager de proiect”, „Jurnalist”, „Traducător”, „Redactor”. Deja e mai interesant. Poate cineva are nevoie de traducere în română din limba pe care o stăpâniți bine?

4. Căutare după orașe


Aici lucrurile stau atât de simplu încât nu merită să explicăm ceva. Important e să știți că avem și așa ceva: alegeți orașul și vedeți posturile vacante din regiune. Această modalitate este potrivită mai mult pentru cei care nu locuiesc în Chișinău sau pentru cei care vor să-și mute locul de trai.

Exemplu: ați răsfoit mult, dar ați găsit posturi vacante în trei orașe.

5. Căutare manual


Ei bine, dacă nu ați răsfoit site-ul și nu ați reușit să găsiți postul vacant dorit sau sunteți prea leneși pentru a încerca diferite modalități de căutare, nimic nu vă împiedică să scrieți în căsuța de căutare anume profesia care vă interesează.

Introduceți funcția dorită și selectați „posturi vacante” sau introduceți numele companiei și selectați „Companii”, indicați orașul dorit și faceți click pe butonul roșu. Puteți chiar introduce cuvinte care pot fi găsite în textul anunțului: „Rîșcani”, „de la distanță”, „5000” și așa mai departe.

Exemplu: Wow! Surprinzător! Au fost găsite 142 de posturi vacante pentru copywriteri.

6. Toate joburile


O altă modalitate de căutare a lucrului este feed-ul. Aici puteți aplica filtre de căutare: selectați mai multe titluri simultan, marcați posibilitatea de a lucra de acasă și alegeți interviul de angajare online. Apoi răsfoiți lista și marcați anunțurile care vă par interesante.

Feed-ul va conține atât anunțuri urgente, cât și posturi vacante VIP de la angajatori care au nevoie de angajați chiar în acest moment.

Exemplu: Selectăm butonul „Se poate lucra de acasă”, apoi rubricile: „Cultură, artă”, „Marketing, publicitate, PR”, „Mass media, jurnalism” și „Munca la distanță de acasă”. 10 secunde și apare primul post vacant.

7. Abonează-te


Puteți impune site-ul nostru să caute posturi vacante pentru dvs. Abonați-vă pentru a primi notificări prin poșta electronică.

Introduceți funcția dorită, numele dvs, e-mailul și orașul în care ați vrea să fiți angajat. Puteți repeta acest lucru de câteva ori pentru a fi abonat la diferite anunțuri.

Nu uitați să verificați poșta eletronică.

8. Aplicație mobilă


Aplicați mobilă permite exact același lucru, ba chiar ceva mai mult, după ce ați elaborat CV-ul.

Aplicația pentru Android și iOs este comodă prin faptul că este mereu la îndemână: în drum spre serviciu, înainte de culcare, în timp ce mâncăm, în orice moment convenabil. Puteți nu doar răsfoi feed-ul în căutarea posturilor vacante, ci și primi notificări despre noile anunțuri prin abonament și imediat puteți expedia CV-ul.

În acest caz nu va mai trebui să verificați poșta electronică!

Bonus: „ridicarea” CV-ului


Puteți nu doar să adăugați CV-ul dvs în baza noastră de date, dar și să-l ridicați pe lista CV-urilor în rubrica noastră. Pentru asta e nevoie să accesați „CV-urile mele” și să tastați „Ridică sus”. Atunci, acesta va fi primul în listă, modificându-și data și ora adăugării pe site. Un CV recent va interesa angajatorii mai repede.

Totul e absolut gratuit!

După ce ați găsit un loc de muncă, dezactivați vizibilitatea CV-ul dvs. Noi în orice moment îl vom putea publica din nou, iar angajatorii nu se vor întrista când vor afla că ați găsit deja de lucru.


Iată și toată informația utilă pe care ați vrut să o aflați despre site-ul Rabota.md.

Vă dorim succes în căutări!

Articole asemănătoare