Înapoi

Merită să expediezi CV-ul dacă postul vacant a fost suplinit?

27 Aprilie, 2021 4710
Merită să expediezi CV-ul dacă postul vacant a fost suplinit?

Adesea ni se întâmplă să salvăm un post vacant în bara de marcaje, să-l accesăm în următoarea zi pentru a expedia CV-ul și să aflăm că locul vacant a fost deja suplinit. Dar se întâmplă să vrem foarte mult să activăm într-o anumită companie, însă aceasta nu oferă locuri vacante de muncă după specialitatea noastră. Cum procedă în asemenea situații? Expediem CV-ul sau nu?

Să vedem.

Are sens să expediem CV-ul dacă postul vacant a fost suplinit sau nu există în general?


Specialiștii buni își merită de obicei greutatea în aur. Recrutorii cu experiență rareori ratează șansa de a angaja un candidat excelent, chiar dacă resursele au fost epuizate.

Dacă veți expedia CV-ul către compania visurilor dvs, atunci aveți șanse să fiți invitat la un interviu de angajare, chiar dacă aceasta nu are nevoie de noi angajați.


Dacă postul vacant era disponibil, iar apoi a dispărut – asta nu înseamnă că locul a fost ocupat definitiv și irevocabil. Poate cineva a fost angajat, dar poate că nu. S-ar putea întâmpla ca angajatorul să nu fie sigur că are nevoie de un nou angajat și să se răzgândească o vreme. În plus, postul vacant suplinit ar putea deveni din nou accesibil dacă recrutorul nu este  mulțumit de candidatul ales.

Iar dacă nu a existat niciun post vacant, atunci se poate întâmpla ca întreprinderea să aibă nevoie, de fapt, de noi angajați, dar nu promovează acest lucru și caută pasiv noi specialiști.

Cum expediem CV-ul dacă postul vacant a dispărut


Cea mai bună soluție este să scrieți un e-mail către companie. De obicei, această adresa arată ca hr@company.com. De asemenea, puteți scrie recrutorului pe rețelele sociale, dacă acesta are vreun profil profesional. Dar să nu-i scrieți pe cel personal!

Nu uitați, concizia e sora talentului: scrieți o singură dată și nu fiți plicticos.


Dacă nu cunoașteți recrutorul și nu aveți idee cum să-l cautați, încercați să scrieți pe pagina companiei din rețelele sociale. Indicați că vreți să contactați departamentul de resurse umane și mesajul dvs va fi direcționat. Rețelele sociale aduc adesea rezultate neașteptate.

Pe Rabota.md, unele companii indică date de contact în secțiunea „Contacte”, unde puteți găsi adresa electronică, numărul de telefon sau linkuri către rețelele sociale. Dacă nu găsiți date de contact, puteți utiliza e-mailul indicat pentru un alt post vacant, de obicei e același pentru toată lumea.

Puteți risca și trimite CV-ul pentru un post vacant deschis al acestei companii, indicând că solicitați o altă funcție.

Pregătiți CV-ul imediat pentru a-l avea la îndemână.

Nu uitați de o scrisoare de intenție în care explicați de ce ați expediat un e-mail pentru o altă funcție și nu pentru cea specificată în anunț și, cel mai important, de ce recrutorul trebuie să deschidă și să citească  CV-ul dvs.

Ce urmează?


Urmează doar să așteptați, deși nimic nu vă încurcă să continuați căutarea altor opțiuni. Puteți spera că:
  • Într-o bună zi companiile care vă interesează vor anunța posturi vacante, în special pentru specialiștii interesați.
  • Persoana nou angajată poate să nu treacă perioada de probă și atunci, dacă ați fost observat , cu siguranță veți fi invitat la interviul de angajare.
  • Compania ar putea planifica extinderea numărului de personal și atunci recrutorul care va avea CV-ul dvs, vă va contacta în primul rând.
  • Ei bine, chiar dacă nu veți reuși să obțineți locul de muncă dorit, ați obținut datele de contact ale recrutorului sau chiar ați reușit să vă împrieteniți pe Facebook. Legăturile bune sunt și ele un rezultat bun!

Urmăriți paginile companiilor pe rețelele sociale, salvați în marcaje profilurile lor de pe Rabota.md și veți reuși să prindeți norocul!

Între timp, evoluați și creșteți din punct de vedere profesional și atunci recrutorii singuri vor lupta entru dvs.

Articole asemănătoare