Probabil că vi s-a întâmplat cel puțin o dată ca seara să sărbătoriți din plin, să fiți veseli, plini de viață, în schimb a doua zi să funcționați exact ca un calculator vechi, adică să vă reveniți greu după trezire, să nu puteți îndeplini nici cele mai ușoare sarcini și să lucrați într-un mod greoi. Noi nu încurajăm consumul excesiv de alcool, dar dacă ați întrecut măsura, nu vă condamnăm, ba chiar vă oferim câteva sfaturi pentru a trece cu bine peste mahmureala de a doua zi.
Treziți-vă cu 15-30 de minute mai devreme decât de obicei
Greu, nu? Înțelegem. Totuși sperăm că ați setat alarma încă de ieri întrucât acel timp suplimentar vă va permite să începeți ziua într-un mod mai liniștit, adunându-vă forțele, gândindu-vă la alegerile făcute în viață, fără a vă grăbi.
Faceți un duș mai îndelungat
Așadar, v-ați trezit și cel mai probabil vă țineți și pe picioare. Uraa! Acum purcedeți la hidroterapie — aceasta va elimina somnolența și vă va revigora considerabil. Un remediu antimahmureală este dușul de contrast, dar dacă nu sunteți obișnuiți cu el, nu îl faceți pentru a nu stresa organismul în plus.
Luați trei lingurițe de miere
Mierea vă va îndulci dimineața, iar fructoza conținută de aceasta va elimina zgomotul din cap și va îmbunătăți digestia. Și, chiar dacă vă este dificil, mâncați ceva. Produsele potrivite pentru un dejun, în caz de mahmureală, sunt ouăle, carnea de pui, terciul cu fructe și alte produse sărace în grăsimi, care nu vor îngreuna activitatea ficatului.
Îmbrăcați ceva lejer
Luați pe voi haine comode și din materiale cât mai naturale. De asemenea, îmbrăcați atât haine subțiri, cât și haine mai groase deoarece, din cauza mahmurelii, e posibil să vă fie ba cald, ba frig, dar aveți grijă ca ținuta finală să nu fie prea neglijentă. Noi vă recomandăm chiar să îndrăzniți să puneți pe voi acea rochie superbă de seară sau acel costum de gală pentru că acestea pot distrage atenția colegilor de la starea pe care o aveți.
Micșorați luminozitatea ecranului
Lumina albastră a ecranului obosește ochii, iar din cauza mahmurelii aceștia pot fi dublu afectați. Din acest motiv, reduceți luminozitatea și contrastul ecranului dispozitivului de lucru. În cazul sistemului de operare Windows, puteți da monitorului o nuanță mai caldă urmând acești pași: deschideți meniul „Start”, accesați secțiunea „Setări” (rotița zimțată), apoi alegeți „Sistem”/„Afișaj”/„Lumină de noapte”.
Nu vă uitați la ceas
Englezii au o expresie care spune că „dacă te uiți la ceainic, apa din el nu va fierbe niciodată”. Acest lucru e valabil și în cazul vostru, chiar dacă nu vă puteți concentra pe ceea ce aveți de făcut, nu vă uitați la ceas în speranța că timpul va trece mai repede. Încercați să vă găsiți activități simple: faceți ordine la locul de muncă, aranjați actele, etc. Psihologii susțin că astfel de activități sunt benefice pentru a îmbunătăți starea de spirit.
Hidratați-vă. Cât mai mult!
Dacă nu puteți rezista fără cafea, beți totuși o ceașcă pentru a nu adăuga la starea voastră și sevrajul cofeinic, dar cel mai recomandat este să beți apă obișnuită și să adăugați în aceasta diferite prafuri recomandate pentru restabilirea echilibrului electrolitic. Acest lucru vă va ajuta să faceți față deshidratării.
Faceți pauze
Mergeți la prânz mai devreme, ieșiți la aer curat, stați mai mult la baie, prefaceți-vă că aveți de răspuns la un apel foarte important și de lungă durată. Pe scurt, faceți tot ce vă stă în puteri ca să vă luați cât mai multe pauze, dar aveți grijă să nu fiți deconspirați. Apropo de beneficiile aerului curat, acesta contribuie la sporirea proceselor metabolice și la oxigenarea organismului. De aceea, dacă nu aveți posibilitatea să ieșiți afară, vă recomandăm să deschideți cel puțin fereastra.
Răsfățați-vă la sfârșitul zilei
Felicitări, ați trecut cu bine peste această zi de muncă! Acum e momentul să vă bucurați de o cină gustoasă, de un duș relaxant, de serialul preferat sau pur și simplu să vă tolăniți pe canapea. Meritați din plin, chiar dacă tot voi sunteți cei care v-ați creat acea stare neplăcută.