Назад

Ce se întâmplă atunci când exagerați cu cerințele față de cei care caută un job?

25 Iulie, 2019 2286 0
„Iată cerințele mele. Aș fi spus că acest lucru nu constituie o gaură în bugetul național, dar va fi o minciună”.
Sherlock (BBC)


Despre importanța de a menționa condițiile jobului în anunțurile de angajare am vorbit deja, acum este timpul să vorbim despre cerințe. Faceți-vă comod, regulați scaunul și pregătiți-vă cafeaua – va dura.

Așa deci, ce sunt cerințele și care este riscul lor? Cerințele sunt niște criterii prin care potențialii solicitanți, atunci când citesc anunțul de angajare, „măsoară” postul vacant. Cu cât sunt mai multe cerințe, cu atât aprecierea solicitantului este mai subiectivă și există mai multe avantaje care-l îndeamnă să trimită CV-ul. Dar totodată acest lucru presupune mai mulți factori care-l pot face să creadă că nu este potrivit pentru funcția dată. Cerințele sunt și un filtru prin care angajatorul exclude candidații evident nepotriviți (iar candidații – angajatorii nepotriviți).

Totul pare simplu și clar, dar nu putem uita despre pericolul cerințelor excesive. Este ca și cum ne-am înregistra pe un server – trebuie doar să ne creăm un cont neimportant pentru a avea acces la jocul preferat dar ni se cere să completăm un chestionar cu 80 de întrebări și să indicăm toate datele personale până și kebabul preferat. De facto pentru a ne înregistra avem nevoie doar de adresă, pin și întrebarea secretă. La fel e și cu posturile vacante.

Atunci când persoana vrea să se angajeze la un loc de muncă, în special dacă este vorba despre o funcție pe care nu o dată a ocupat-o, în cele mai dese cazuri ea știe mai bine decât dvs. cerințele postului vacant. Dar dacă lista întrece măcar cu 5 puncte cerințele cu adevărat importante, este foarte posibil ca solicitantul să se sperie și aleagă alt anunț de angajare.

Indicați doar cerințele importante, fără de care nu veți angaja nici într-un caz candidatul, fie el și ideal.


Avem nevoie de un paznic fără antecedente penale la grădiniță? Scriem. Avem nevoie de o bonă cu studii pedagogice? Evident. Avem nevoie de un specialist SMM, care să promoveze imediat produsul pe toate „piețele de vechituri” din Facebook fără să întrebe cum și de ce? Asta și scrieți: experiența de lucru nu contează dar va trebui să munciți fără pauze. Cu cât sunt mai puține condiții și neclarități, cu atât este mai bine.

De exemplu, nu ficare jurnalist sau copywriter are studii în domeniu. Unii pur și simplu sunt cărturari, alții au competențe înăscute, iar cineva a finalizat cursuri. Cuiva îi sunt suficiente câteva săptămâni pentru a înțelege bucătăria unei funcții și să se aprofundeze având rezultate mult mai bune decât cei care chiuleau de la ore din primul an de studii.

Experiența profesională și studiile trebuie privite din diferite unghiuri.


Slavă Domnului, în prezent  tot mai mulți angajatori încep să înțeleagă că diploma și studiile sunt două lucru absolut diferite.

Știți de ce unele anunțuri de angajare atrag mai puțini solicitanți decât vă așteptați? Pentru că sunt copiate. Cuiva îi este lene să le compună singur și le copiază de la altcineva sau îi cere managerului să facă acest lucru, iar el la rândul lui, nu știe ce să scrie și copiază de la alții, fără a înțelege bine conținutul unui anunț. Exact ca în gluma aia:
 
Alo, bună ziua. Vă sun în privința postului vacant pentru programist C++.
Bună! Căutăm o persoană care va programa faxuri.
Poftim?
Păi, să tapeze.
Și C++ pentru ce-i?
Nu știu. Am rugat secretara să scrie cum scriu alții.
Dar C++ nu are nicio treabă cu faxul.
Ne cerem scuze, dar nu vă potriviți pentru postul vacant.


Gluma nu e amuzantă, iar situația e groaznică. Între timp, tendința Ctrl+C – Ctrl+V pe site poate fi observată cu ochiul liber. Și nu este clar cine și de la cine fură toate aceste formulări și liste. Uneori, chiar sunt identice pe alocuri. Iar în final concluzionăm că aceste cerințe nu doar sunt exagerate, ci și nu sunt la locul lor. Studii superioare pentru un vânzător în alimentară, pe bune? Vorbirea fluentă a limbii engleze pentru un operator în internet-cafe, serios? Experiență de lucru nu mai puțin de 5 ani pentru un programist Swift? Ați înțeles deja.

Desigur uneori, cântărind anumite cerințe, e greu să decizi care sunt importante și care nu. De exemplu, căutați un barista. Are el nevoie să cunoască două limbi, dacă cafeaua se numește la fel oriunde, dacă pe panou scrie toată informația, iar sarcina lui constă în tastarea unor butoane pe aparatul de cafea? În pricipiu, nu. Dar dacă clientul va dori să afle conținutul celui mai bun mokkachino cu levănțică și lapte de vacă din munții Alpi? De fapt, mi-aș dori, probabil, ca barista să poată răspunde la această întrebare. Așa și scrieți în anunț.

Împărțiți cerințele în obligații și preferințe. Indicați dacă oferiți instruire, dar și faptul că urmăriți orice candidatură.


Cu cât mai logic veți formula anunțul, cu atât mai multe șanse să găsiți candidații potriviți, și nu cei care percep totul la propriu și se sperie.

Articole asemănătoare