Înapoi

Piața muncii în Moldova după Covid

16 Martie, 2022 10555
Piața muncii în Moldova după Covid
V-am adus vești bune!

Din 16 martie, o serie de restricții în legătură cu îmbunătățirea situației epidemiologice din țară sunt anulate în Moldova. Primăvara a venit în Moldova iată așa:
  • Purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie numai în transportul public, instituțiile medicale și pentru copii, magazine, centre comerciale și farmacii (dar guvernul recomandă purtarea acestora în toate locurile publice închise și zonele publice).
  • Nu este nevoie să prezentați certificate Covid la intrarea în unitățile comerciale.
  • Restricțiile privind numărul de oaspeți, spectatorii, vizitatorii au fost anulate: nunți, botezuri, concerte, cinema și evenimente sportive pot fi efectuate în regim normal.
  • La intrarea în Moldova, nu mai este obligatoriu prezentarea certificatului COVID.

Știți de ce suntem atât de fericiți că au fost anulate restricțiile?


Noi, la Rabota.md am observat deja o creștere moderată a numărului locurilor de muncă vacante în domeniul HoReCa. Mai mult decât alte industrii au suferit cei din HORECA, mai cu seamă proprietarii de cafenele și restaurante care deja pot începe procesul de recrutare pentru a-și completa stafful.

Așteptăm un nou val de activitate sporită pe piața muncii! Anularea restricțiilor înseamnă că:
  1. Companiile care erau impuse de situație să concedieze personalul sau să oprească procesul de recrutare sau chiar să-și suspende activitatea pe o perioadă nedeterminată vor începe să angajeze activ mai multe persoane.
  2. Vor fi mai multe evenimente în aer liber cu un număr nelimitat de oameni, prin urmare, va fi solicitat personalul suplimentar.
  3. În sălile de fitness și cluburile sportive, antrenarea poate fi efectuată în grupuri mari, așteptăm oferte noi de angajare pentru antrenori.
  4. Se vor desfășura mari evenimente sportive, competiții naționale și internaționale, ceea ce înseamnă mai multe oferte de muncă pentru organizatorii de evenimente și alți specialiști.
  5. Anularea prezentării obligatorii a certificatelor Covid înseamnă mai mulți turiști, călătorii libere a agenților economici și reîntoarcerea diasporei pentru perioada de sărbători: oferte de muncă pentru agenții de turism care se specializează în turismul local.
  6. Teatrele, cinematografele care până în prezent erau obligate să lucreze doar la jumătate din capacitatea sa, acum pot primi mai mulți oameni, ceea ce înseamnă că vor avea nevoie de personal suplimentar și noi locuri de muncă.

În plus, primăvara este caldă, ceea ce înseamnă că "sezonul teraselor" și proprietarii acestor unități economice, ale căror terase erau închise, vor începe să angajeze mai mulți chelneri, barmani și bucătari.

Acum este un moment minunat pentru studenții care caută locuri de muncă part-time și pe vară!


Sperăm că viața în curând va reveni la ritmul obișnuit. HoReCa câștigă putere, iar vremea este tot mai caldă și mai caldă - un motiv mic dar important pentru a spera la ceva mai bun.
 
Găsește-ți un loc de muncă după rubricile de mai jos:
 

Articole asemănătoare